Zoeken naar West Friesland

 
West Friesland
 
West-Friesland NH Nieuws.
Ouders Nadine Beemsterboer blijven in spanning: nog geen besluit over Gerold O. Er is vandaag geen uitspraak gedaan over een mogelijke vrijlating van Gerold O, de man die Nadine Beemsterboer uit Hoorn in 2006 met messteken om het leven bracht.
West-Friesland Plaatsengids.nl.
West-Friesland ligt niet in Friesland zoals de naam suggereert, maar in Noord-Holland, en wel in het noorden van Noord-Holland, binnen de Westfriese Omringdijk, Z van het meest noordelijke deel van Noord-Holland De Kop van Noord-Holland. De streek West-Friesland omvat geografisch gezien de gemeenten de afgeronde inwonertallen staan er tussen haakjes achter Hoorn 70.000, Heerhugowaard 51.000, Medemblik 42.000, Langedijk 27.000, Koggenland 22.000, Stede Broec 21.000, Schagen de oude gemeente van voor 2013, 19.000, Drechterland 19.000, Enkhuizen 18.000 en Opmeer 11.000 en de voormalige gemeenten Harenkarspel 16.000 en Niedorp 12.000. Alkmaar is vanouds alleen Kennemerland, maar sinds enkele herindelingen ligt een N stukje van die gemeente in West-Friesland. Het betreft met name Koedijk, Oudorp, Sint Pancras. Bestuurlijk gezien valt de gemeente Schagen en vielen de voormalige gemeenten Harenkarspel en Niedorp onder het Gewest Kop van Noord-Holland. De streek West-Friesland omvat o.a. de steden en dorpen Aartswoud, Abbekerk, Andijk, Avenhorn, Benningbroek, Berkhout, Blokker, Bovenkarspel, Enkhuizen, De Goorn, Grootebroek, Grosthuizen, Hauwert, Hem, Hensbroek, Hoogkarspel, Hoogwoud, Hoorn, Lambertschaag, Lutjebroek, Medemblik, Midwoud, Nibbixwoud, Obdam, Onderdijk, Oosterblokker, Oosterleek, Oostwoud, Opmeer, Opperdoes, Oudendijk, Scharwoude, Schellinkhout, Sijbekarspel, Spanbroek, Spierdijk, Twisk, Ursem, Venhuizen, Wadway, De Weere, Wervershoof, Westwoud, Wijdenes, Wognum, Zuidermeer, Zwaag, Zwaagdijk Oost en Zwaagdijk West.
Westfriesland / West-Friesland Genootschap Onze Taal Onze Taal.
Als uit de context niet direct blijkt om welk gebied het gaat, is het verstandig om duidelijk te maken wat er precies bedoeld wordt. Vanwege een spellingregel die tot 1996 gold, zijn er nog wel eigennamen met Westfries: de Westfriese Omringdijk, het Westfries Genootschap vergelijk het Noordhollands Dagblad.
West-Friesland Wikipedia.
OSG West-Friesland, een middelbare school in de Noord-Hollandse stad Hoorn. Stoomtramweg Maatschappij West Friesland, een stoomtrambedrijf in Hoorn van 1892 tot 1909. Westfriesland SEW, een Nederlandse dameshandbalvereniging afkomstig uit Nibbixwoud. Waterschap Westfriesland, een voormalig waterschap in de Nederlandse provincie Noord-Holland 1973-2003.
Westfriesland.nl.
Bovendien vormt Westfriesland een mooie uitvalsbasis voor een dagje Amsterdam, Volendam of naar het strand. Het is een genot om door het Westfriese landschap te toeren, met onderweg vele mogelijkheden om een hapje te eten of wat te drinken. Lekker genieten dus.
West-Friesland in de Tachtigjarige Oorlog.
In de maanden voor de komst van de hertog van Alva probeerde Hendrik van Brederode, één van de leiders van het Verbond van Edelen, de West-Friese steden in het kamp van de Prins van Oranje te krijgen en over te halen in opstand te komen tegen de Spaanse koning.
Het ontstaan van West-Friesland.
Satellietopname van de huidige Waddenzee ten noorden van de Dollard. De afstand west-oost op de foto is ca. Let op de getijgeulen. Door de vorming van de Westfriese Afzettingen heeft West Friesland in geologisch opzicht zijn eigen gezicht gekregen binnen het veengebied van west Nederland incl.
West-Friesland regio Wikipedia.
West-Friesland, Twente en de Achterhoek zijn regio's' buiten het zuiden van Nederland waar de rooms-katholieke kerk meer aanhangers heeft dan de protestantse kerken tezamen alhoewel ook in die regio's' het aantal niet-gelovigen de grootste groep is. Na de rooms-katholieke kerk 28% is in West Friesland de protestantse Kerk het grootst 12%.

Contacteer ons